میوه‌ها،سبزیجات و صیفی‌جات

با گوشی خود میدان تره‌بار را به خانه بیار

۲ مطلب در مرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

تاریخچه پیدایش آلبالو و البته خواص درمانی آلبالو و فواید آن برای ما

آلبالو

آلبالو میوه ای سرخ رنگ شبیه گیلاس ولی کوچکتر و ترش و شیرین است. میوه آلبالو لذیذ، مطبوع و نام دیگرش "آلی بالی" است.

درخت آلبالو در مناطق مختلف ایران می روید و هم هم به صورت تازه و هم خشک شده قابل استفاده است. همچنین می توان با آن مربا و شربت نیز درست کرد. قند موجود در آلبالو برای بیماران مبتلا به مرض قند (دیابت) مضر نیست و جذب آن آسان است.

بهترین آلبالو برای خوردن آلبالوی تازه است که رنگی کاملا قرمز و درخشان دارد. آلبالوی نارس و کال، دیر هضم است و کار روده ها را مختل می کند. آلبالو وقتی تیره رنگ است و دارای لکه های قهوه ای است کهنه شده و رو به فساد است. گاهش میوه فروشان برای اینکه آلبالو را خوش ظاهر نشان دهند، به آن آب می زنند. این کار باعث خرابی زودرس آلبالو می شود.

قسمت هایی از درخت آلبالو که در تغذیه و درمان مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از:

  1. میوه
  2. دم میوه
  3. مغز هسته میوه

خواص غذایی و درمانی آلبالو

  • مسکن تشنگی است و شربت آلبالو برای رفع عطش بسیار مناسب است.
  • آلبالوی ترش برای درمان اسهال مفید است.
  • کاهش دهنده فشار خون و غلظت خون است.
  • ضد مواد صفراوی و سنگ کلیه است.
  • برای رفع حالت تهوع مناسب است.
  • باعث افزایش اشتها می شود، بنابراین برای افراد لاغر و کم اشتها سودمند است.
  • ماسک آلبالو برای باز شدن رنگ چهره موثر و مفید است.
  • مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند، سودمند است.
  • مصرف آلبالو برای افرادی که خارش پوستی دارند، موثر است.
  • آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن باعث آرامش اعصاب می شود. ولی در هرحال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
  • برای سوء هاضمه بسیار مفید است.
  • مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسائی های کبد مفید است.
  • شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده موثر است.
  • برای تقویت قدرت باروری مردان مفید است.

میوه ای که برای بیماران قلبی و روماتیسمی فوق العاده مفید است و زیبایی و طراوت خانم ها را تضمین می کند.

ارزش غذایی آلبالو زیاد نیست و 100 گرم آلبالو فقط 70 کالری دارد. آلبالو دارای ویتامین های A ، B و C است.

املاح معدنی آلبالو عبارت است از آهن، کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز و کبالت.

آلبالویی برای خوردن خوب است که رسیده و تازه باشد. علامت رسیدگی آن رنگ آن است که باید کاملا قرمز و درخشان باشد. از آلبالویی که رنگ آن کاملا قرمز نشده و دارای گوشته سفت است دوری کنید. زیرا مصرف آن باعث سوء هاضمه می شود و کار روده ها را مختل می کند.

 

چگونه باید آلبالو مصرف کرد؟

وقتی آلبالو خوردید روی آن آب نخورید. به طور کلی خوردن مایعات روی میوه ها آن ها را با داره کرده و باعث ایجاد سوء هاضمه می شود.

در فاصله غذاهای اصلی می توانید آلبالو بخورید زیرا در این صورت خیلی زود هضم می شود. یک مرتبه مقدار زیادی آلبالو نخورید بلکه به مقدار کم بخورید و در موقع خوردن هم خوب آن را بجویید.

 

چه کسانی نباید مصرف کنند؟

کسانی که دارای ورم معده هستند به دلیل ترشی و وجود سلولز در آلبالو که باعث دیر هضمی آن می شود، نباید مصرف کنند.

کسانی که معده یا روده هایشان ضعیف است می توانند آلبالوی پخته را به صورت کمپوت یا مربا مصرف نمایند. البته در این موارد آلبالو چون پخته می شود قسمتی از مواد حیاتی خصوصا ویتامین های خود را از دست می دهد ولی به آسانی هضم می شود.

کسانی که دیابت دارند می توانند به حد اعتدال آلبالو بخورند زیرا قند آلبالو از نوعی است که بیماران دیابتیک می توانند جذب کنند.

اشخاصی که چاق هستند نباید آلبالو را به عنوان دسر یا غذای اضافی علاوه بر غذاهای مخصوص رژیم خود مصرف نمایند ولی به عنوان یک غذای اصلی می توانند آلبالو مصرف نمایند زیرا آلبالو دارای کالری کمی است.

 

چه کسانی باید آلبالو بخورند

کسانی که بیماری کلیوی دارند، اشخاصی که روماتیسم دارند.

کسانی که بیماری قلبی دارند چون آلبالو  ادرارآور است، پتاسیم آن از باقیمانده نمک در عروق جلوگیری می کند و به صورت ادرار آن را خارج می کند و در نتیجه به قلب کمک می کند.

خانم هایی که می خواهند دارای رنگ پوست درخشانی شوند و زیبایی چهره آن ها مورد توجه قرار گیرد برای صاف شدن خون خود باید آلبالو بخورند.

 

مصارف دیگر آلبالو

جوشانده دم آلبالو، بسیار ادرارآور است و کسانی که اختلال کلیه و یا مثانه دارند، باید از آن مصرف کنند. بریا تهیه اسن جوشانده:

ابتدا 30 گرم دم آلبالو را که خشک کرده اید در یک لیتر آب ده دقیقه بجوشانید و سپس آن را مصرف کنید.

در طب جدید هم، جوشانده دم آلبالو در مواردی که بخواهند خروج ادرار را زیادتر کنند، مصرف می شود.

مغز هسته آلبالو را می کوبند و از آن روغن مایعی می گیرند که مدت هاست با موفقیت روماتیسم را شفا می بخشد.

هسته آلبالو تلخ مزه است و حاوی ماده سمی است. بنابراین باید از مصرف آن اجتناب کرد و یا دقت کنید به هنگام آبگیری وارد آب میوه نشود.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مصطفی طهماسبی

همه چیز در مورد آلو، برای کسانی که می‌خواهند در این زمینه تحقیق کنند

آلو و انواع آن

آلو میوه ای تک هسته ای است و تنوع زیادی دارد. از خانواده هلو و زردآلو است. بیش از هزاران گونه متفاوت از این میوه در دنیا وجود دارد که از نظر رنگ، شکل و اندازه تنوع زیادی دارند.

این میوه کم و بیش در مناطق مختلف پرورش می یابد که دارای انواع مختلفی مثل آلو بخارا، آلو زرد، آلو سیاه و ... می باشد و در تهیه غذاهای مختلفی به کار می رود.

آلو

نوع خشک این میوه را می توان در جاهای خشک و خنک یا در یخچال به مدت 6 ماه نگهداری کرد.

در طب چینی آب آلو به عنوان "اکسیر صبحانه" برای سم زدایی و شادابی بدن بعد از خواب توصیه شده است.

انواع آلو خشک

 

خواص تغذیه ای و درمانی آلو

  • آلوی سیاه، حرارت درونی بدن را کم می کند.
  • آلو حالت تهوع را از بین می برد. از این رو افرادی که به حالت تهوع و سرگیجه مبتلا می باشند، بهتر است روزانه چند عدد آلو بخورند.
  • آلو ضد تب و سردردهای صفراوی است.

خواص درمانی آلو

 

  • آلو طبیعتی سرد دارد پس برای افراد گرم مزاج مناسب است.
  • آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن از جمله خارش پشت، زیربغل، گردن و شانه موثر است.
  • طبیعی ترین، بهترین و بی خطرترین راه معالجه یبوست و بواسیر استفاده از اشکال مختلف آلو و آلوی خشک است که باید آن را به شکل پخته یا خیس کرده مصرف کنند.
  • آلو تقویت کننده و تنظیم کننده دستگاه هاضمه است.
  • خوردن آلوی تازه یا پخته یا کمپوت آلو برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم، نقرس و تصلب شرائین مفید است.
  • مصرف آلو به صورت پخته برای افراد ضعیف و مسن بهتر است، زیرا آلوی خام دیر هضم می شود.
  • آلو در معالجه کم خونی، ضعف، ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.
  • آلو سرشار از ویتامین های A و C، کربوهیدرات، آهن، کلسیم و سایر املاح می باشد.
  • آلوی خشک برای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید است.
  • برگه آلو، بهترین ضد سم می باشد.
  • برگه آلو، دستگاه هاضمه را در بدن تنظیم می کند.
  • غنی از منیزیم، سدیم، فسفر و پتاسیم است.
  • به مقدار کافی فیبر غذایی را برای بدن تامین می کند.
  • در حفظ سلامتی کبد موثر بوده و باعث سم زدایی از سیستم گوارشی می شود. همچنین در مبارزه با عفونت و تب های روده ای بسیار حائز اهمیت است.
  • از آنجا که حاوی مقدار زیادی فسفر است، در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تاثیر گذار است.
  • نوشیدن آب آلو در دفع انگل های معده بسیار موثر است.

 

پژوهشگران معتقدند از آلو می توان به عنوان ضدعفونی کننده غذا استفاده کرد. آلوی خشک خواص ضد میکروبی دارد که می تواند خطر آلودگی گوشت را کم کم کند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده به میزان قابل توجهی از رشد میکروب ها جلوگیری می کند.

هرچند ادویه نیز می تواند نقش مشابهی ایفا کند، اما عصاره آلو طعم اندکی دارد و به همین دلیل طعم اصلی غذا را تغییر نمی دهد. افزودن 3 درصد عصاره الو، بیش از 90 درصد مانع از رشد میکروب ها می شود. آلو به دلیل کمک به مرطوب ماندن گوشت، کیفیت گوشتی را که دوباره گرم می شود، بهبود می بخشد.

آلو یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان هاست. این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن است که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال های آزاد اکسیژن را خنثی می کند. رادیکال های آزاد اکسیژن تاثیرات مخربی در بدن اعمال می کنند. این رادیکال های آزاد با اکسیداسیون چربی ها در بدن سبب می شوند که چربی همواره در رگ ها رسوب کند و گرفتگی عروق پیش آید. این فرآیندها جزء عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی-عروقی است.

یکی دیگر از مضرات رادیکال های آزاد اکسیژن تخریب دی ان آ (DNA) است. چنانچه DNA که همان مولکول ژنتیکی انسان است، آسیب ببیند، احتمال تولید سلول های سرطانی دربدن به شدت افزایش می یابد. یکی دیگر از مضرات رادیکال های آزاد افزایش احتمال بروز استئو آرتریت است که منشا پیدایش بیماری هایی نظیر آرتریت روماتوئید است.

فواید آلو

آشپزها و کسانی که تمایل ندارند از چربی، کره یا مارگارین در دستورات خود استفاده نمایند، می توانند از پوره آلو خشک در دستورات خود نظیر کیک میوه ها استفاده کنند که ماهیتی جویدنی و نرم دارد. پوره آلو خشک به حجم و مقدار دستور غذایی می افزاید و در عین حال حاوی چربی نیست.

بنابراین استفاده از آلو خشک برای افرادی که باید رژیم کم چربی داشته باشند و تمایل به خوردن هله هوله شیرین دارند، مناسب است.

 

تذکر

  • آلوچه برای افراد سرد مزاج و کسانی که نفخ شکم دارند، مضر است.
  • افرادی که دچار سوء هاضمه هستند و یا افراد ضعیف و مسن که نمی توانند آلو مصرف کنند، بهتر است آلو را به صورت پخته بخورند. زیرا آلوی خام دیر هضم است.
  • آلوی خشک قند زیادی دارد و برای مبتلایان به مرض قند خوب نیست. بنابراین بهتر است قبل از پختن آلوی خشک، چند مرتبه آن را با آب گرم خیس کرده و بشویید تا مقداری از مواد قندی آن گرفته شود. سپس آن را پخته و قبل از غذا به حالت نیمه گرم بخورید.
  • بهترین زمان برای خوردن آلو شب قبل از خواب و قبل از صرف شام است.

 

احتیاط: مغز هسته آلو را نخورید زیرا حاوی اسید سیانیدریک است که می تواند خطرناک باشد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مصطفی طهماسبی